Danny Vera - Muziekgieterij Maastricht

Het gaat goed met Danny Vera. Hij is een druk bezet man die naast zijn werk bij Voetbal Inside heel veel optreedt en opneemt. Na een try-out van 6 shows in 2014, en daarbij passende EP The New Black & White kreeg Danny Vera bijna 50 shows geboekt van September 2015 tot en met maart 2016 en daar maakte hij The New Black & White pt. II bij. Het werd een onverwacht succes voor Danny Vera. “Ik dacht in eerste instantie ‘dit zijn er wel veel’ maar dit was echt geweldig. Ik hoopte dat de zalen gewoon lekker gevuld zouden zijn, en ik had dus nooit gedacht dat het grootste gedeelte van de zalen uitverkocht was! Echt een geweldige ervaring.”

Op het moment is hij met een nieuw album bezig. Zijn 8ste alweer. “… tsja wow… dat denk je ook nooit als je een jaar of 18 bent dat je dan 20 jaar later 8 albums verder bent.” De plaat komt in het najaar uit en de nummers zijn veelal autobiografisch.“ Het gaat over van alles… net als al mijn platen… Liefde, het Leven, de dood, met hier en daar een vleugje maatschappijkritiek. Omdat ik vind dat dat moet. Daarnaast schrijf ik altijd autobiografisch dus kun je er niet omheen… als er iets is wat je leuk vindt schrijf je er over en als er iets is waar je je aan ergert doe je dat ook… daar ben je songwriter voor.”

Beïnvloed door Roy Orbison, Bruce Springsteen, Chris Isaak en Lucinda Williams, kocht Danny Vera vijftien jaar geleden in New Orleans zijn eerste gitaar, een Gretsch ’67 Tennessean. Met deze oer-Amerikaanse gitaar kon hij het geluid van zijn helden het dichtst benaderen. Om diezelfde reden nam hij in 2009 in de Verenigde Staten met lokale muzikale grootheden zijn vierde album ‘Pink Flamingo’ op. Het resultaat werd een volwassen, niet Nederlands klinkende plaat, met aanstekelijke americana-achtige nummers, vol energie en met een vol gitaargeluid. Het opnameproces werd vastgelegd en verwerkt tot een documentaire die op dvd werd bijgeleverd. In de film is ook een rol weggelegd voor voetbaljournalist en muziekliefhebber Johan Derksen. Dankzij hem vormen Vera en zijn band sinds 2010 de vaste huisband van het wekelijkse discussieprogramma Voetbal Inside op RTL7. Sindsdien is Danny Vera een graag geziene en succesvolle artiest. In 2013 tekende Danny Vera een platencontract bij Excelsior Recordings en bracht daar meerdere platen uit. Aankomende zomer zal de nieuwe single verschijnen en daaropvolgend het nieuwe studio album.