Backstreet Boys in Ahoy

Vanavond hebben we maar liefst twee support acts. De eerste is Baylee Littrell, de 11-jarige zoon van Backstreet Boy Brian Littrell die het spits mag afbijten. De wat verlegen tiener zingt twee nummers en laat het publiek horen dat hij zijn talent duidelijk van zijn vader heeft geërfd. Brian Littrell kijkt trots toe vanaf de zijlijn.

Meteen daarna betreed de tweede support act het podium. De Amerikaanse vocal harmony groep The Exchange zingt bijna alle nummers zonder muzikale begeleiding. We horen verschillende covers voorbij komen, waaronder ook Pharrell Williams hit ‘Happy’ welke ze samen zingen met Baylee Littrell. De samenzang in combinatie met het beatboxen doet ons vergeten dat ze niet meer dan alleen hun vijf stemmen gebruiken. De jongens zijn zo enthousiast en hun stemmen passen perfect bij elkaar dat het optreden erg sterk is. Het is een slimme zet om deze jongens aan dit publiek te introduceren. Een frisse nieuwe boyband voor de nieuwe generatie.

Dan is het tijd voor de Backtreet Boys om de meidenharten harder te laten kloppen. Met de nummers ‘The Call’ en ‘Don’t Want You Back’ wordt de show energiek geopend. In charmante lichtblauwe pakken dansen ze met strakke moves alsof het 1999 is. De heren zijn vandaag allemaal goed bij stem en lijken zich prima te vermaken in ons kikkerlandje. “We Love You Holland” horen we regelmatig door de zaal.

Tijdens de ruim 2 uur durende show zien we een energieke show waarin we een aantal nieuwe nummers van het album In A World Like This zoals ‘Madeleine’ en ‘Love Somebody’ voorbij horen komen. Daarnaast horen we natuurlijk ook alle grote hits als ‘Quit Playin’ Games (With My Heart)’ en zelfs ‘We’ve Got It Goin’ On’ uit 1995 met alle originele dansmoves.

De heren spelen ook een akoestische set van een aantal nummers waaronder ’10.000 Promises’ onder eigen instrumentale begeleiding waarbij een aantal fans zelfs op het podium mogen zitten. Er worden veel grappen uitgehaald door de mannen, zo zien we Howie Dorough zijn beste dansmoves showen, Nick Carter die zich wel erg goed weet te vermaken met twee ballonnen welke onder zijn hemd verdwijnen en zingt AJ McLean vrolijk een nummer mee tussen de fans in het voorste vak.

Toch is er ook een serieus moment in de show wanneer er een moment stilte wordt gevraagd om het overlijden van een van de vaste bodyguards van de band te herdenken. John Q Elgani was jarenlang de vaste bodyguard van de band en tijdens het moment stilte wordt de zaal gevuld met witte ballonnen als eerbetoon aan “Q”. Een ontroerend moment voor de vele fans die Q tijdens de vele tours hebben leren kennen.

De show is een perfecte combinatie van hits waardoor het publiek zich weer even 16 jaar oud voelt. De band heeft overduidelijk na al deze jaren nog steeds een opvallend sterke chemie tussen elkaar en met hun fans. De interactie tussen beiden is de hele avond het centrale middelpunt van de show.